Uložit Uloženo

Rozhledna a lesopark U Jakuba

Unikátní stavba stojí v samém srdci České Kanady na Havlově hoře (680 m n. m.), vysoká je 40,7 m a vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,3 m. Nabízí úchvatné výhledy do okolí. 

Unikátní stavba stojí v samém srdci České Kanady na Havlově hoře (680 m n. m.), vysoká je 40,7 m a vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,3 m. Nabízí úchvatné výhledy do okolí.

Tip na pěší výlet s dětmi od maminky Mili

„Do lesoparku se dá dostat z obce Valtínov nebo z obce Nový Svět. My zdarma zaparkovali kousek od samoobslužného výčepu v Novém Světě. Mělo to dvě výhody. Můžete se po cestě hned občerstvit u již zmíněného výčepu a druhou byla ohrada plná roztomilých oveček, ze kterých byly samozřejmě nejvíce nadšené děti. Odtud jsme se vydali směrem k Ďáblově prdeli. Jedná se o skalní útvar, po jehož spatření vám bude jasné, jak přišel ke svému názvu. Toto místo i název si určitě oblíbí i vaše ratolesti (kde jinde budou moci říkat beztrestně „prdel“?). Odsud jsme pokračovali dál směrem ke kaskádě rybníků, kde se pod hladinou prohání hejna ryb. Vede tudy i naučná stezka. Na informačních tabulích se dozvíte například zajímavosti o lesních zvířatech, rybách a přírodě.

Pak už jsme došli do lesoparku U Jakuba. Součástí areálu je rozhledna, ze které je krásný výhled na Českou Kanadu či Rakousko. Od června do září je rozhledna otevřena denně, ostatní měsíce o víkendech, případně pátky a prázdniny. V areálu se koná množství různých akcí, jako třeba Silvestrovský výšlap či zpívání koled. Pod rozhlednou najdete bufet s drobným občerstvením i placené toalety.“ 

Lajk od maminky Mileny

Lesopark vás překvapí svojí velikostí a množstvím atrakcí pro děti. Hned na začátku jsme narazili na bludiště a parádní perníkovou chaloupku s ježibabou. Z dalších se nám líbila lanovka, houpačky, lezecká stěna, trampolína a úplně největší zážitek měly děti ze strašidelného podzemí. To jsme museli projít několikrát. Je ozvučené, plné pavouků, dokonce i na kostlivce tu narazíte. V okolí rozhledny se nachází dvě naučné stezky. Jedna s interaktivními prvky a naučnými tabulemi, druhá se zajímavostmi převážně z vodního světa. Některé trasy jsou sjízdné i s terénním kočárkem. Pokud se budete chtít vydat i k Ďáblově prdeli, doporučuji nosítko, terén pro kočárek tu vhodný bohužel není.

Nahoru